Mustafa Kus in 2015 bij de Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde. Staand achter Koningin Máxima. (Foto: RVD).

Oprichter Mustafa Kus van Omalief overleden

Mustafa Kus is vanavond op 53-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. De Leidenaar van Turkse afkomst werd vooral bekend door het door hem opgezette project Omalief waarbij kinderen in hun eigen buurt of wijk ouderen helpen. Hij oogstte daarmee veel waardering. Niet alleen in Leiden, maar ook landelijk.

In 2015 ontving het project Omalief de Landelijke Compassieprijs. Als gevolg daarvan werd Kus door het Koningspaar uitgenodigd om aan te schuiven bij de Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde. Daarbij zet het Koningspaar mensen in het zonnetje die iets waardevols hebben gedaan voor hun medemens.

Naast zijn activiteiten voor Omalief was Kus ook in bredere zin altijd begaan met zijn medemensen. Hij nam het op voor zwakkeren, mensen met een beperking en toen Leiden een aantal jaren geleden op stel en sprong vluchtelingen opving in de 3 Octoberhal stond Kus vooraan om hen welkom te heten. Ook was hij jarenlang actief voor de SP in Leiden. Onder andere als bestuurslid.

Voor Kus wordt morgen een dodengebed gehouden bij Stichting Fatih in leiden. Direct na het vrijdaggebed rond 13:05 uur. Het adres van de stichting is Johan Wagenaarlaan 11, 2324 XD Leiden.

Mustafa Kus wordt overgebracht naar Turkije om daar te worden begraven.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×