Initiatiefnemers huurdersvereniging Jeroen Weekenborg en Wilco Vertegaal. (Foto: PR).

Eerste huurdersvereniging in Voorschoten wil grip op beleid

In Voorschoten zijn huurders van woningen nog niet betrokken bij het beleid van gemeente en de woningcorporatie over de woningen en hun leefomgeving. Met de oprichting van een huurdersvereniging in Voorschoten wil Jeroen Weekenborg, gesteund door Wilco Vertegaal van de Burgeralliantie Voorschoten, daar verandering in te brengen.

Huurders hebben het recht om mee te praten over huur-aanpassingen, hun woningen en de directe leefomgeving. Maar ook over het verkoopbeleid van de huurwoningen en de zogeheten ‘prestatieafspraken’ tussen de gemeente en de corporatie. Volgens Vertegaal komt daar nu weinig van terecht in Voorschoten. “Als je in gesprek bent met de gemeente en de woningcorporatie, kun je meer grip krijgen op het beleid. Dan neem je het heft meer in eigen hand, op een manier die je in je eentje niet voor elkaar krijgt.”

Voorlichtingsavond
Weekenborg organiseert op woensdag 22 januari een voorlichtingsavond. Hij vindt het vooral van belang dat huurders een stem krijgen, in plaats van dat er over hen wordt besloten. Op de voorlichtingsavond komt Jacinta Boere van de Huurderij vertellen hoe huurders in Zoeterwoude al deelnemen in de gesprekken met gemeente en woningcorporatie. “Het is prettig als er naar je geluisterd wordt en als je invloed kunt uitoefenen op je leefomgeving. Ik geloof ook in een constructieve aanpak waarin je samen gaat bedenken welke oplossingen je wilt”, aldus Jeroen Weekenborg.

De voorlichtingsavond vindt plaats op 22 januari van 19.30 tot 21.00 uur in het VOV aan de Professor Einsteinlaan 3 in Voorschoten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar huurdersactie Voorschoten.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×