Wethouder Spijker geeft in het nieuwe Stadskantoor een toelichting op de Leidse agenda voor de energietransitie. (Foto: Chris de Waard).

Besparingscampagne gemeente Leiden: zet cv-ketel op 71 graden

Leiden gaat de komende jaren flink  werk maken van de energietransitie. “Een opgave die we alleen samen met de inwoners, corporaties, ondernemers en anderen kunnen laten slagen”, weet wethouder Spijker. Centraal in de plannen staan energie besparen, energie duurzaam opwekken en omschakelen naar een aardgasvrije stad.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over de stappen die de komende jaren genomen gaan worden op weg naar een klimaatneutraal Leiden in 2050.

Hoe Leiden dat wil gaan doen staat in een uitgebreide uitvoeringsagenda voor de komende jaren. Bijvoorbeeld de ambitie om op elk Leids dak een zonnepaneel te leggen, wijken aardgasvrij maken – bijvoorbeeld door in de Stevenshof ook van kookgas afscheid te nemen en onder andere door de inzet van wijkambassadeurs bewoners, bedrijven en instellingen te helpen om hun vastgoed te verduurzamen.

Campagne ‘Zet hem op (0)71’
Een van de gemeentelijke speerpunten is energie besparen. In dat kader start nu ook de campagne ‘Zet hem op (0)71’, waarbij inwoners gestimuleerd worden om hun CV-ketel op 71 graden te zetten. Behalve een besparing in kosten, levert dat ook CO2-reductie op. Met die lagere stand wordt het in huis of bedrijf niet kouder. Wel duurt het opwarmen iets langer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nieuwe campagne van de gemeente Leiden in het kader van de energietransitie. Grootste snelle bezuiniging is voorlopig te behalen met #besparen

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×