(Foto: Els Barnas).

Leidse rugbyclub DIOK roert zich op vele fronten

Het jaar 2019 bracht DIOK niet alleen het landskampioenschap maar ook bekendheid door een mannenkalender voor het goede doel. Dit jaar doen ook de vrouwen van DIOK mee en heeft de rugbyvereniging een eigen kaartspel uitgebracht. De opbrengst is wederom voor hospice Xenia. Daarnaast heeft DIOK maar liefst drie ijzers in het vuur bij de Leidse sportprijzen, maar is vooral de blik gericht op prolongatie van de titel.

Nick Gordijn schuift ietwat gehavend aan in de studio van Sleutelstad voor Sport071. Afgelopen zaterdag mocht hij eindelijk na een slepende knieblessure van tweeĂ«nhalf jaar weer eens spelen en toen zette een tegenstander zijn schouder in zijn rechteroog. Met het oog was gelukkig niets mis maar de huid eronder was flink gescheurd en moest in het ziekenhuis worden geplat. Gordijn: “Ik hoop binnen twee weken weer op het veld te staan.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Welmoet Lugt en Nick Gordijn van rugbyvereniging DIOK.

Gordijn is er op gebrand dit jaar met zijn team de titel te pakken. Dat vindt hij nog mooier dan dat ze op 7 februari verkozen worden tot Leidse sportploeg  van het jaar. Al zou dat natuurlijk ook wel heel eervol zijn en wel terecht. Welmoet Lugt: “DIOK is al enige van de genomineerden landskampioen geworden in 2019, dus dat zegt wel iets.” Naast de nominatie tot ploeg van het jaar, maakt hun coach kans op de titel coach van het jaar en is Dave van den Dop die bij DIOK het rolstoelrugby aanvoert genomineerd als parasporter van het jaar.

Welmoet Lugt is een van de drijvende krachten van de vereniging, die overal DIOK promoot en vertegenwoordigt. Zij is ook de bedenker van het kaartspel. “De actie met de mannenkalender was een groot succes, nu wilden we iets anders, waar ook de vrouwen van DIOK aan mee konden doen en toen kwamen we op een kaartspel. Het kost slechts 5 euro en de helft gaat naar Xenia en wat er verder overblijft na productiekosten is voor onze eigen club. Het hospice spreekt ons aan. Doorzettingsvermogen is een kernwaarde van DIOK en sluit goed aan bij Xenia. Het kaartspel is te koop bij Frank’s Bloemensop op de Lange Mare 70 en in de kantine van DIOK.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×