Maaike van de Kamp-Romijn (Directeur Onderzoek en Onderwijs Naturalis Biodiversity Center), Anita Scholte op Reimer (Directeur Kwaliteit & Duurzaamheid Albert Heijn), Corine van Impelen (Hoofd Communicatie & Evenementen Naturalis), Auke-Florian Hiemstra (Bioloog). (Foto: Naturalis/ Anne Reitsma).

Naturalis en Albert Heijn slaan handen ineen met onderzoek naar biodiversiteit

Het Leidse Naturalis Biodiversity Center en Albert Heijn gaan de komende jaren samenwerken in een onderzoek naar biodiversiteit. Gedurende vijf jaar maakt de supermarktketen het mogelijk een promovendus aan te stellen binnen Naturalis om het onderzoek uit te voeren. Eerder werkten Naturalis en Albert Heijn al samen in educatieve projecten zoals de dinoplaatjes en insectentattoo’s

Albert Heijn ondersteunt de komende vijf jaar een PhD-traject. Anita Scholte op Reimer, directeur Kwaliteit & Duurzaamheid van Albert Heijn, is erg enthousiast over de samenwerking: “We zien dat het onderwerp biodiversiteit meer en meer leeft in Nederland. Vandaar dat we bijenhotels neerzetten, akkerranden inzaaien en afspraken maken op het gebied van biodiversiteit met onze telers en boeren. Daarom vinden we het belangrijk dat Naturalis hier meer onderzoek naar te doet. Tegelijkertijd hebben we zelf ook behoefte aan meer diepgaande kennis over biodiversiteit en een partner op dit vlak.”

Biomonitoring
Op 1 februari 2020 start ‘Canal Cups’-bioloog Auke-Florian Hiemstra met zijn PhD op het gebied van biomonitoring. Directeur Onderzoek en Onderwijs van Naturalis, Maaike van de Kamp-Romijn: ” Albert Heijn is zeer geïnteresseerd in biomonitoring. Dat is een belangrijke kracht van Naturalis. Albert Heijn werkt met vaste telers en boeren en zitten daarom heel dicht op natuur in Nederland, en op de gerelateerde omgeving. Daardoor kunnen we samen het verschil maken.”

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×