(Foto: Kim van Niekerk).

Inwoners praten mee over nieuw fietsbeleid tijdens Leidse Fiets 10 Daagse

Tijdens de Leidse Fiets 10 Daagse kunnen inwoners van Leiden met de gemeente meepraten over een nieuw fietsbeleid. Het fietsbeleid geeft aan hoe Leiden het fietsen in de komende jaren veiliger en aantrekkelijker wil maken.

Vanaf maandag 20 januari staan meerdere enquêteurs tien dagen lang in tien districten in Leiden. Willekeurige voorbijgangers wordt gevraagd om een enquête bestaande uit tien vragen in te vullen. Dagelijks worden de enquêtes uitgedeeld tussen 16.00 en 17.00 uur. Het gehele overzicht met data en de bijbehorende verdeling over de districten is te vinden op de website van de gemeente Leiden.

Leiden als fietsstad
Uit statistieken blijkt dat twee op de drie inwoners van Leiden dagelijks fietst. Bovendien is Leiden de derde fietsstad van Nederland. Daarom wil de gemeente inwoners, dat zijn immers ervaren fietsers, bij het beleid betrekken.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×