(Foto: PR).

Nieuw systeem ondergrondse fietsenstalling station Leiden Centraal

De ondergrondse fietsenstalling bij station Leiden Centraal aan de kant van het LUMC werkt sinds kort met een nieuw systeem om gebruikers naar vrije plekken te verwijzen: sensoren houden voortaan de lege en bezette plekken bij. Hierdoor kunnen fietsers gemakkelijker en sneller een plaats vinden voor hun fiets.

Bij de ingang, aan de buitenkant van de fietsenstalling, is te zien of er nog plekken beschikbaar zijn en hoeveel. Fietsen mogen niet langer dan twee weken aaneengesloten in een fietsenrek in het stationsgebied staan. Op dit moment wordt het systeem nog getest, maar binnenkort wordt ook bijgehouden hoe lang een fiets op één plek staat. Zodra dit wordt bijgehouden, wordt er niet langer meer gewerkt met de huidige gekleurde fietslabels.

Meer soortgelijke systemen in de toekomst
Ook in de fietsenstalling onder nieuwbouw Lorentz, die dit voorjaar zal openen, wordt het nieuwe systeem toegepast. De gemeente is van plan om dit systeem ook bij nieuwe toekomstige fietsenstallingen in te voeren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×