De jury boog de afgelopen periode een aantal malen over de verrichtingen van de Leidse raadsleden in 2019. V.l.n.r. Gerard van Hees, Margreet van Wijk - Meijer, Chris de Waard, Annemieke Strijers, Emile van Aelst en Hans Schuurman.

Genomineerden Leids Raadslid van het Jaar 2019 bekend

Raadslid Lianne Raat van de Partij voor de Dieren, VVD-raadslid Maarten Dirkse en D66-raadslid Sander van Diepen zijn genomineerd voor de titel Leids Raadslid van het Jaar 2019. Jury071 – bestaande uit journalisten en oud raadsleden – heeft dat na zorgvuldige beraadslagingen bekendgemaakt.

Bij de titel Raadslid van het Jaar hoort een wisselbokaal. Deze wordt uitgereikt op vrijdagavond 24 januari in Koetshuis de Burcht tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden. Het is dit jaar alweer de veertiende keer dat de verkiezing wordt gehouden.

In sommige jaren kent de jury ook een Leidse Effie toe. Die effie is een blijk van waardering die om meerdere redenen kan worden uitgereikt. In het verleden was het bijvoorbeeld een oeuvreprijs of een aanmoedigingsprijs. Of er dit keer ook een effie wordt uitgereikt, wordt pas duidelijk bij de uitreiking.

Motivatie
Lianne Raat van de Partij voor de Dieren dankt haar nominatie aan haar niet aflatende aandacht voor alles wat groeit en bloeit in Leiden. Niet alleen dieren, maar ook bomen hebben haar aandacht. Of het nu gaat om de verkoop van levende kreeften op de markt, met omhakken bedreigde bomen op het Bio Science Park of plastic in de grond. Ze zet het op de politieke agenda.

Maarten Dirkse deed wat politici niet zo vaak doen. Hij startte een petitie tegen het voorgenomen beleid van het college om de Kiss’n Ride bij station Leiden Centraal op te heffen. En hij oogstte succes. Duizenden handtekeningen brachten zijn college-politici op andere gedachten.

De derde genomineerde is Sander van Diepen. Het raadslid weet zich regelmatig in de kijker te spelen en onder andere bij de ingewikkelde en langdurige discussie rond het opdelen van panden in losse kamers wist hij recent succes te boeken.

De jury bestaat dit jaar uit de raadverslaggevers Chris de Waard (Sleutelstad), Hans Schuurman (Leids Nieuwsblad), Loman Leefmans (Leidsch Dagblad) en fotojournalist Emile van Aelst. Ook de oud-raadsleden Annemieke Strijers (D66) Gerard van Hees (GroenLinks) en Margreet van Wijk-Meijer (VVD) hebben zitting in de Jury071. De jury is actief via @jury071 op Twitter en via www.facebook.com/jury071 op Facebook.

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×