(Foto: Els Barnas).

Terugblik Leids topsportweekend: ZZ Leiden, DIOK en ZVL-1886

Van de Leidse topsportploegen wisten alleen de rugbyers van DIOK dit weekend te winnen. Zij speelden de streekderby tegen The Bassets. ZZ Leiden Basketball verloor voor de tweede keer in drie dagen van Landstede Hamers, de waterpolodames van ZVL-1886 verloren in de laatste minuut van Polar Bears en moeten daarmee ook de koppositie afstaan. De heren van ZVL verloren de eerste wedstrijd in de kwartfinale om de beker van AZC.

Rugby: DIOK wint streekderby

Ondanks dat DIOK op de ranglijst een hogere positie heeft, is een wedstrijd tussen ‘Sassenheim’ en ‘Leiden’ altijd beladen. DIOK is duidelijk sterker. The Bassets scoren alleen twee keer uit een penalty: 6-40.

DIOK is tot nu toe in de competitie ongeslagen en neemt daardoor de koppositie in. De competitie verliep dit weekend naar verwachting en de top vier in het klassement blijft dan ook ongewijzigd. Op kleine afstand van Leiden volgt Hilversum, met in het kielzog RC ’t Gooi en Cas. Volgende week, op 25 januari, speelt DIOK thuis tegen de huidige nummer vier CAS. De wedstrijd begint om 15.00 aan de Smaragdlaan in Leiden.

Lees meer.

(Foto’s: Els Barnas).

Basketball: ZZ Leiden delft weer het onderspit tegen Landstede

Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de tweede wedstrijd in drie dagen tijd tegen Landstede Hammers niet in winst kunnen omzetten. Waar de Leidse ploeg donderdag in het eerste kwart behoorlijk nat ging, daar startte Zorg en Zekerheid Leiden zaterdag een stuk beter. De Leidse ploeg kwam halverwege het tweede kwart zestien punten voor te staan, maar de vermoeidheid van drie topwedstrijden in vijf dagen tijd speelde uiteindelijk parten. In de slotfase moest Zorg en Zekerheid Leiden de Zwollenaren uiteindelijk laten gaan: 92-98.

Lees meer.


Rolf Marselis in gesprek met coach Rolf Franke en speler Sergio de Randamie na de verloren wedstrijd tegen Zwolle. De Randamie: “We moeten niet allemaal de held willen uithangen.”

(Foto’s: Marja van Tilburg).

Waterpolo: Dames ZVL verliezen in laatste 25 seconden, heren verweerden zich kranig tegen AZC

Het herenteam van ZVL-1886 Tetteroo trof het niet om in de kwartfinales van het bekertoernooi te worden gekoppeld aan AZC Alphen. De traditionele streekderby is altijd een speciale wedstrijd. Dat was het uiteraard zaterdag in De Zijl weer. De thuisploeg verloor de eerste wedstrijd in de kwartfinales met 12-14, maar mocht met opgeheven hoofd het bad verlaten.

De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo verloren voor de tweede keer in de competitie. In Ede tegen Polar Bears werd het 12-11, nadat 25 seconde voor het eindsignaal de winnende treffer werd gescoord. Dat betekent dat de Leidse ploeg de koppositie moet afstaan aan Het Ravijn, dat na tien duels een puntje meer heeft. Ook aan De Zaan moet nu voorrang worden verleend, zij het op basis van doelsaldo.

Lees meer. 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×