Rik van Woudenberg heeft zijn eerste week als wethouder in Leiderdorp erop zitten. (Foto: J.P. Kranenburg).

Nieuwe wethouder Leiderdorp op stap met straatjutters

D66-wethouder Rik van Woudenberg die vorige week aantrad n het nieuwe college van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie-SGP heeft zijn eerste werkweek in Leiderdorp erop zitten. Gisteravond voerde het voor het eerst het woord tijdens de vergadering van het Politiek Forum, maar ik het dorp was hij al eerder te zien. Zo ging hij afgelopen vrijdag in gepaste kleding mee met de Straatjutters Leiderdorp om zwerfvuil te rapen. En dat beviel hem goed.

Chris de Waard in gesprek met de Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg over zijn eerste werkweek.

De straatjutters namen dit keer een gebied onder handen rond winkelcentrum Santhorst. Er werd gestart met koffie en appeltaart bij de Albert Heijn supermarkt, daarna ging de groep aan de slag. “Veel vuurwerk, maar ook erg veel sigarettenpeuken en zelfs een schoen”, soms Van Woudenberg op als we hem vragen wat de opruimactie zoal opleverde.

Eerstvolgende opruimacties

Komende zaterdag, 25 januari, gaan de straatjutters wederom op pad. Dan wordt de Vogelwijk aan een opruimbeurt onderworpen. Ook op vrijdag 31 januari wordt er gejut.

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×