Leiden verdubbelt pot voor duurzaamheidsleningen

Het aantal aanvragen van huiseigenaren voor een duurzaamheidslening dat bij de gemeente Leiden binnenkomt, stijgt zo snel dat de pot van acht ton leegt dreigt te raken. Om dat te voorkomen voegt de gemeente er nu 900.000 euro aan toe. Een ruime verdubbeling dus.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over de verruiming van zowel budget als regels voor Leidse duurzaamheidsleningen.

“De leningen voorzien duidelijk in een behoefte”, constateert wethouder Fleur Spijker. “Het aantal aanvragen voor deze lening stijgt sterk de laatste tijd. Dat is ook logisch, want het is een aantrekkelijke manier van investeren in je huis, waarbij de kosten zich na verloop van tijd terugverdienen.”

Naast meer geld in de pot versoepelt de gemeente ook de regels. Zo wordt het maximale bedrag dat geleend kan worden verhoogd van 15.000 naar 25.000 euro en komt voortaan ook het vervangen van kozijnen in aanmerking voor de lening als er tenminste meteen ook raamisolatie wordt gerealiseerd. Het vervangen van de kozijnen is voor woningeigenaren meestal de grootste kostenpost als ze dubbel of triple glas willen laten plaatsen.

 

 

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×