Leidse taekwondoka's succesvol op Nederlands Kampioenschappen

Twee leerlingen van het Leidse Leonardo College haalden goud en een oud-leerling werd tweede na een lange afwezigheid wegens blessureleed bij het Nederlands Kampioenschap Taekwondo in Den Haag. Floor Versteeg werd kampioen bij de Junioren A Klasse +68KG en schoolgenoot Borre Meskers deed hetzelfde bij de Junioren A Klasse -73KG . Voor Monica Wink had haar zilveren medaille duidelijk een gouden randje. En alle successen smaken naar meer, vertelden ze gedrieën in de studio van Sleutelstad bij Sport071.

Borre Meskers reist volgende maand naar Zweden voor een kwalificatietoernooi voor het Europees Kampioenschap, Monica Wind wil ook weer internationaal gaan meedoen, zij is van de drie de meest ervaren taekwondoka die ook al eerder Nederlands kampioen werd voordat fysiek ongemak haar aan de kant hield. Floor Versteeg hoopt ook op in de toekomst buiten de landsgrenzen successen te kunnen gaan boeken.

Taekwondo is een Aziatische zelfverdedigingssport waarbij de atleten wel een pak aan hebben dat aan een judopak doet denken voor buitenstaanders, maar elkaar vastpakken is niet de bedoeling. Bij taekwondo scoor je punten door je tegenstander op de torso of het hoofd te trappen of te stoten. Die lichaamsdelen worden dan ook beschermd door een soort pantser en een helm. Maar je ontkomt niet helemaal aan blauwe plekken, moet Floor Versteeg toegeven.

Ze zijn geen van drieën de sport gaan beoefenen vanuit zelfverdediging. Maar Monica weet wel dat ze zich zeker voelt op straat door haar training en ervaring. “Ik weet wat ik kan.” Haar broer deed taekwondo en zij wilde dat ook. Eenmaal geprobeerd liet de sport haar niet meer los. Ze combineert taekwondo met een baan en een opleiding. “Ik train tussen de bedrijven door.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met taekwondoka’s Floor Versteeg, Monica Wink en Borre Meskers.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×