Leidse waterpolomannen stranden in kwartfinale bekertoernooi

De waterpolomannen van ZVL-1886 Tetteroo zijn dit weekend gestrand in de kwartfinale van het bekertoernooi. Ook de tweede wedstrijd tegen AZC werd met twee punten verschil verloren. Nadat het eerder in Leiden 12-14 werd, was de eindstand in Alphen 11-9. De jonge Leidse ploeg kan met goed spel tegen de buitenlandse grootheden van AZC wel positief terugkijken op het tweeluik.

AZC Alphen – ZVL-1886 Tetteroo 11-9 (2-3, 4-3, 3-0 en 2-3).
Doelpunten ZVL: Ruben van Vierzen 2, Jimmy Sjardijn 2, Stan van Ruiten, Eric Verdoes, David Voorvelt, Tom Nederend en Jasper Haasnoot.

Vrouwen ZVL-1886 in dipje
De vrouwen van ZVL-1886 Tetteroo zitten in een dipje. Na het verlies van vorige week bij Polar Bears in Ede (12-11), werd zaterdag thuis een nederlaag geleden tegen De Zaan. De Leidse ploeg zakte daardoor naar de derde plaats in de eredivisie met vier punten achterstand op Het Ravijn en drie op De Zaan, dat dus in De Zijl won: 9-11.

Op het prille begin na, met de openingstreffer van de wedstrijd door Malissa van Rijn, heeft ZVL de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. De Zaan, dat zich dit seizoen plotseling manifesteert als topploeg, won het eerste kwart met 1-3 en beantwoordde ook in de tweede periode alle Leidse doelpunten van het geroutineerde trio Iefke van Belkum, Marianne de Groot en weer Malissa van Rijn.

In de tweede helft zag de thuisploeg het verschil steeds verder oplopen. Na 24 seconden in het vierde kwart was het gat zelfs vijf doelpunten: 6-11. En als je in drie keer acht minuten zes keer scoort, is minimaal vijf treffers in één kwartje erg veel gevraagd. Té veel zou blijken. ZVL bleef steken op drie (Laura Roels, de derde van Van Rijn en Nikki Meijer) en verloor uiteindelijk met 9-11.

ZVL-1886 Tetteroo – De Zaan 9-11 (1-3, 3-3, 2-4 en 3-1).
Doelpunten ZVL: Malissa van Rijn 3, Iefke van Belkum, Marianne de Groot, Roline Schuijt, Melisa Niskanen, Laura Roels en Nikki Meijer.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×