Ook bij onderhoud aan het spoor is de burgemeester Smeetsweg volledig afgesloten. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Treinstation Zoeterwoude Meerburg en ongelijkvloerse kruising toch nog niet van de baan

Volgens gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen is er nog steeds kans dat treinstation Zoeterwoude-Meerburg en de ongelijkvloerse kruising op de N11 bij Zoeterwoude Rijndijk er komen. Vermeulen deed deze uitspraak donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Zoeterwoude waar hij te gast was. Verkeerswethouder Ruud Bouter nodigde de gedeputeerde uit om de raad persoonlijk te informeren over de status van verschillende infrastructurele plannen voor de regio.

Robbert Beurse in gesprek met wethouder Ruud Bouter en tankstationhouder Stefan Huisman over het station en de kruising.

“Het is een lichtpuntje, het station en de kruising zijn nog niet afgesteld. Wij gingen er vanuit dat het niet door ging”, verklaarde een voorzichtig positieve Bouter. De kans dat de ongelijkvloerse kruising op de N11 ter hoogte van de Burgemeester Smeetsweg er komt, is volgens Vermeulen overigens groter dan die van het treinstation. “Er moeten meer treinen gaan rijden tussen Leiden en Utrecht. Zonder ongelijkvloerse kruising ondervindt het verkeer veel overlast doordat de spoorbomen telkens dicht gaan”, aldus Vermeulen, “maar of een treinstation in Zoeterwoude voldoende gebruikt zal worden in nog maar de vraag”.

De broers Stefan en Frank Huisman exploiteren het Esso tankstation dat hun vader ooit begon aan de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude Rijndijk. Hun bedrijf zal moeten worden verplaatst als de ongelijkvloerse kruising er komt. “Eigenlijk zijn we toe aan groot onderhoud en willen we ons oriĆ«nteren op nieuwe (niet fossiele) brandstoffen. Maar door de onzekerheid gaan we nu zo’n grote investering niet doen”, verklaarde Stefan Huisman tegenover Sleutelstad. De familie Huisman hoopt dat er snel duidelijkheid over de kruising komt.

In 2017 was Vermeulen een stuk minder positief en leken de Zoeterwoudse plannen volledig van de baan doordat de provincie en NS het niet eens konden worden.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×