(Foto's: Emile van Aelst)

Melkveehouder Wilbert van der Post man van het jaar 2019 volgens lezers Leidsch Dagblad

In Scheltema werd woensdag tijdens een gezellige borrel bekend gemaakt wie volgens de lezers van het Leidsch Dagblad de man of vrouw van het jaar 2019 is geworden. De lezers van het Leidsch Dagblad konden afgelopen maand kiezen uit negen genomineerden; Jonneke Steenvoorden, Gerda van Uffelen, Cobie Wolvers, Jessica Zwartjes, Piet Ooms en Danielle Hoek, Wim ter Keurs, Wilbert van der Post, Alexander Mouret, en Tjeerd Scheffer. Hoofdredacteur Hugo Schneider vertelde dat er 1780 stemmen waren uitgebracht. Cobie Wolvers, zij zet zich onder andere in voor voortgang van de kerkdiensten van de afgebrande kerk in Hoogmade, eindigde op de derde plaats. Jessica Zwartjes, verantwoordelijk voor de Leidse stadstuin Het Zoete Land eindigde met circa 20% van de stemmen op de tweede plaats. De eerste plaats was voor melkveehouder Wilbert van der Post met 25% van de stemmen.

Een trotse Wilbert van der Post met zijn dochter en mooie cartoon gemaakt door Maarten Wolterink

Deze laatste Leidse melkveehouder strijdt voor de toekomst van de boeren en sloot steeds met zijn trekker aan bij de acties. Zijn boerderij stelt hij open voor kinderpartijtjes, boerderijeducatie en koeknuffelen. Daarnaast is hij coach van team DG3 van ZVL en actief lid van het CDA. Hij maakt zelfs nog tijd vrij om met Vriendenclub Nou En jaarlijks een Peurbak te bouwen. Wilbert van der Post was volledig verrast en had gezien de andere genomineerden nooit verwacht dat uitgerekend hij zou winnen.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×