Jordy Boutier, Gerard Bol en Mike Doesburg. (Foto: Gerry van Bakel).

Voetbalvereniging Leidsche Boys nooit uit het hart

Het besluit mag genomen zijn om de bijna 98-jarige voetbalclub aan het einde van dit seizoen op te heffen, uit het hart van de leden zal Leidsche Boys nooit verdwijnen. Jordy Boutier en Mike Doesburg blikten in de uitzending van Sport071 in samenwerking met LeidenAmateurvoetbal.nl terug op hun jaren bij de ‘leukste huiskamer’ van Leiden.

De woorden familie, thuis en huiskamer kwamen geregeld voorbij. Een potje voetballen was natuurlijk ook altijd belangrijk, maar de derde helft in de kantine was dat zeker ook. Jordy (30 jaar) vertelt dat hij al 25 jaar bij de club rondloopt en Mike Doesburg al zo’n jaar of 16,17. Beide noemen de legendarische barman Henk de Faber die ze hard liet werken.

De verhalen over wedstrijden, feesten, een reis naar Engeland komen gemakkelijk op de vragen van interviewer Gerard Bol. Boutier en Doesburg beloven dat het laatste seizoen van Leidsche Boys niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Wat er allemaal precies gaat gebeuren is nog niet bekend, wel dat al 16 leden zich hebben gemeld voor het organiserend comité.


Sport071-presentator Gerard Bol (LeidenAmateurvoetbal.nl) in gesprek met Jordy Boutier en Mike Doesburg over hun club Leidsche Boys.

Samenwerking Leiden Amateurvoetbal en Sleutelstad
Twee keer per maand nemen presentatoren van Leiden Amateurvoetbal plaats in de studio van Sleutelstad voor een aflevering van Sport071. Hennie Kanbier, Remco Mentink en Gerard Bol wisselen elkaar af achter de microfoon en gaan in gesprek met voetballers, trainers, bestuurders, scheidsrechters en voetballiefhebbers over het reilen en zeilen van hun club. Woensdag 5 februari is het de beurt aan Remco Mentink. Luister tussen 18.00 en 19.00 uur naar Sport071.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×