De radiostudio in het nieuwe pand van Sleutelstad aan de Middelstegracht. (Foto: Sleutelstad).

Ether-uitzendingen Radio Sleutelstad voortaan via 107.5 FM

Vandaag heeft Sleutelstad de uitzendingen via 93.7 FM gestaakt. Daar is voortaan RadioNL te beluisteren. De radio-uitzendingen van Sleutelstad zijn vanaf nu via de ether te ontvangen via 107.5 FM. Daarnaast blijft Sleutelstad ook gewoon te horen via 102.4 op de kabel, online via www.sleutelstad.nl/player en mobiel via de bekende radio-apps zoals TuneIn.

Bereik nog niet in orde
Het bereik van de uitzendfrequentie 107.5 FM is beperkter dan de oude frequentie. Sleutelstad was in het verleden een zogeheten ‘niet-landelijk’ radiostation en nu een lokale omroep. Dat het bereik daardoor zou afnemen was voorzien, maar in praktijk blijkt het gebruik van de nieuwe frequentie problematisch. Het bereik is niet in alle delen van het verzorgingsgebied in orde.

Frequentieschaarste
Het Agentschap Telecom (AT) is de afdeling van het ministerie van Economische Zaken dat frequenties toewijst. Het AT  erkent dat de aan Sleutelstad toegewezen frequentie niet voldoet: “Als er voldoende frequentieruimte in de Randstad aanwezig zou zijn, zouden wij de situatie graag op een andere wijze oplossen. De frequentie-selectie vindt nu plaats in de zeer beperkte mogelijkheden die momenteel resteren. Mocht u overwegen de aanvraag in te trekken naar aanleiding van onze frequentie-selectie dan zijn geen kosten verschuldigd.”

Hoewel het AT dus vooralsnog geen oplossing lijkt te bieden, legt onze vergunninghouder de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) zich niet bij de situatie neer en gaat bij de etherwaakhond opnieuw aandringen op een afdoende oplossing.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×