Die-In demonstranten bij Level. (Foto's:Emile van Aelst).

Klimaatprotest tijdens luchtalarm bij Leiden Centraal

Extinction Rebellion demonstreerde vandaag precies om 12.00 uur bij treinstation Leiden Centraal tijdens het luchtalarm om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. De actiegroep vindt dat de overheid en andere organisaties tekortschieten bij het nemen van maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan.

Leiden heeft, in tegenstelling tot steden als Haarlem, Amsterdam en Den Haag, nog niet de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. “Daarmee heeft de stad haar verantwoordelijkheid om eerlijk te communiceren over de ecologische crisis verzaakt,” aldus Extinction Rebellion.

Een aantal leden van Extinction Rebellion verzamelde zich om 11.30 uur bij Leiden Centraal en startte om 12.00 uur tijdens het luchtalarm met een actie aan de achterzijde van het station naast het Level-gebouw. Dat deden ze met een ‘die-in’ actie (ligstaking) en een speech.

Duurzaamheid Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×