Klimaatprotest tijdens luchtalarm bij Leiden Centraal

54

Extinction Rebellion demonstreerde vandaag precies om 12.00 uur bij treinstation Leiden Centraal tijdens het luchtalarm om aandacht te vragen voor de klimaatverandering. De actiegroep vindt dat de overheid en andere organisaties tekortschieten bij het nemen van maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan.

Leiden heeft, in tegenstelling tot steden als Haarlem, Amsterdam en Den Haag, nog niet de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. “Daarmee heeft de stad haar verantwoordelijkheid om eerlijk te communiceren over de ecologische crisis verzaakt,” aldus Extinction Rebellion.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een aantal leden van Extinction Rebellion verzamelde zich om 11.30 uur bij Leiden Centraal en startte om 12.00 uur tijdens het luchtalarm met een actie aan de achterzijde van het station naast het Level-gebouw. Dat deden ze met een ‘die-in’ actie (ligstaking) en een speech.

Delen

54 reacties

 1. Een Leids burger op

  Ook als Leiden wel die klimaatnoodtoestand zou uitroepen zou er niet veel veranderen hoor t.o.v. wat men al van plan was te doen voor een beter klimaat.
  Ook de EU heeft dat al gedaan.
  zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Klimaatnoodtoestand#Europese_Unie
  Allemaal symbolische acties van politici en protesterende rebellerende groepjes die willen laten zie hoe bezorgd zij wel niet zouden zijn over het klimaat.
  Er is, mijns inziens, al genoeg aandacht voor het klimaat en de problemen die dat met zich meebrengt.
  .

  Overigens dient men eindelijk eens te beseffen dat de invloed van al die klimaatmaatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan uiterst gering zal zijn en de opwarming toch niet zal kunnen voorkomen. Dijkverhoging e.d. zet meer zoden aan de dijk.l

 2. Gelukkig hadden ze er mooi weer bij, missdchien wel dankzij de klimaatrverandering ? 😉
  En tsja, ik zou ook willen dat ik de tijd had om dit soort nutteloze dingen te doen.

  • inderdaad dat nutteloze maar andere mensen moeten wel voor hun iets doen, ze willen rechten zonder plichten, ze demonstreren hier precies wat ze willen n.m. niks doen. Waarschijnlijk willen ze wel hun telefoontjes behouden vol met plastic of hun laptops, of hun synthetische kleren die in de was voor microplastic vervuiling zorgen, en waarom kopen ze steeds die synthetisch gekleurde en kunststof spandoeken met een plasticlaag in de vorm van een logo. ook die schoenen de ze hebben gekocht zit plastic aan die gooien ze toch ook een keer weg net als iedereen. maar ook die tassen en stretchbroeken (en ik zie een plastic haarclip terwijl ze gewoon bamboestokjes kan gebruiken) allemaal doordrenkt van kunststof. Een eerdere demonstratie was in de regen , had een groot deel gewoon wegwerp regenjassen aan. Ze blijven dat maar gewoon kopen, hoe blind (en hypocriet) kan een mens zijn. Ga lekker bomen planten toch of in ieder geval handen uit de mouwen.

 3. Bah wat een nare reacties. De mensen die zo schrijven hebben niet door in welke situatie ze zitten. Helden zijn het, die lui van Extinction Rebelion!

  • Je hebt in plaats van “verwarde mensen’ per ongeluk “helden” geschreven, ik dacht ik meld je fout maar even, is niet heel erg hoor maar helden die staan bekend om heldhaftige daden vaak onbaatzuchtig. nou ja, iedereen kan een foutje maken, voel je niet te schuldig je was gewoon even in de war dat heeft iedereen weleens.

 4. Als Leiden gaat doen wat die klimaat gekkies willen betaal je je helemaal blauw aan nog meer gemeentelijke belastingen.Mijn voorstel zou zijn: “gewoon overheen stappen als ze voor je gaan liggen, en negeren.”

 5. Ook vandaag zijn er weer ruim 200.000 mensen bijgekomen op onze planeet. Dat is het echte klimaatprobleem. Het is in essentie een religieus probleem, want reli-leiders eisen altijd veel volgelingen. Met dank aan die maffe Paus gaan wij ten gronde. Deze goedwillende demonstranten kunnen dus beter in Vaticaanstad gaan klagen.

  • Ik hoop dat geen kinderen krijgen een beetje aanslaat bij deze demonstranten, alleen als ze zich duidelijk en openlijk heel schuldig voelen mogen ze misschien 1 kind okee.

 6. Erik Olijerhoek

  Dames en heerre, ’t klimaats verranderrt. De temperatuurr op aarrdi stijegt. Dit komt doorr de tsoename van brroeikasgassi in de luchts. De klimaatsverranderring wordt veroorzaakts doorr de mens en heeft grroote gevolgi voorr dezelfde mens, de natsuurrr en ’t miljeu (conterrreien). Daarrom ist ’t belangrrijek om maatrregeli (actsies) te nemi en om je aan te passi aan de gevolgi van klimaatsverranderring.

 7. Als je daar nou ligt met een paar mensen op een groot plein en niemand kijkt of luistert er naar, ga je dan niet denken dat het misschien een vrij nutteloze bezigheid is en dat dit wellicht niet de juiste manier van aandacht vragen is?
  Doet mij een beetje denken aan die man die jarenlang in de donkersteeg het evangelie stond te verkondigen en zijn uitgedeelde foldertjes in een straal van 10 meter overal op de grond zag liggen. Dat vond ik ook altijd zo’n sneue bedoening.

 8. Raymond De Groot

  We hebben toch geen tijd te verliezen? en “actie” betekent toch iets doen? Ik had een zomer wat tijd over en heb op mijn balkon wat vlinders de wereld in geholpen en tevens allerlei soorten bijen kunnen helpen voeden en vele andere insecten. Ik repareer vaak spullen die een ander zou weggooien, helemaal niet met een hoger doel eerder interesse. Allemaal kleine dingen die groot worden als meer dat zelf doen. Dat “zelf doen” lijkt helemaal niet te leven bij deze “betere soort mensen”

 9. Als je daar kunt liggen, kun je ook werken. Gelijk UWV+gemeente ter plaatse gaan en naam+rugnummers noteren. Uitknijpen op kosten vd staat om even een greta thunberg te doen, wegwezen. Waterknanon erop, schoonspuiten dat plein. Bestemming is geen snurkplek voor kansloze linkse idioten, wegwezen.

Laat een reactie achter

Over de auteur

Maurits Pijnse van der Aa

Je bent nu offline