(Foto: Chris de Waard).

Nog één keer grootschalige werkzaamheden aan het spoor

Bij Leiden Centraal werkt ProRail van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 februari aan het spoor. In deze periode wordt de laatste hand gelegd aan de grootschalige vernieuwing van alle sporen rondom het station. Op 15 en 16 februari wordt gewerkt in Voorhout. Daarna wordt van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart gewerkt aan het spoor bij Den Haag Centraal. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen of minder treinen van en naar Leiden Centraal en wijken reisadviezen af van de reguliere dienstregeling.

Om zoveel mogelijk treinen te laten rijden kan het reisadvies per dag verschillen. NS raadt reizigers aan voor aanvang van de reis gebruik te maken van de reisplanner. Ook vraagt de NS reizigers de spits zoveel mogelijk te mijden en rekening te houden met grote drukte op stations en in treinen.

Verbeterpunten
De werkzaamheden die vorig jaar werden uitgevoerd veroorzaakten in combinatie met storingen rondom Leiden grote hinder voor reizigers. Een evaluatie van Prorail en NS heeft geleid tot aanpassingen in de manier van werken en ook de dienstregeling is anders ontworpen dan vorig jaar. De NS zorgt voor een betere reisinformatie en ProRail heeft continu storingsploegen achter de hand. Ondanks deze aanpassingen moeten reizigers ook bij de aankomende werkzaamheden rekening houden met grote hinder.

Leiden is met omstreeks 80.000 in- en uitstappers per werkdag het zesde station van Nederland. Om dit aantal reizigers met bussen te vervoeren zijn ongeveer 1.600 ritten met een volle bus nodig, wat leidt tot ernstige verkeershinder. Uit de evaluatie is ook naar voren gekomen dat de overlast voor reizigers lager is bij een aan een gesloten periode met beperkt treinverkeer dan bij meerdere weekendwerkzaamheden waarbij er helemaal geen treinverkeer is.

Leiden Maatschappij Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×