Bij alle inbraken werd een gat geboord naast het slot. (Foto deurpost: Politie / Montage: Sleutelstad)

Vier woninginbraken binnen paar uur in Haaswijk Oegstgeest

In de nacht van zondag op maandag hebben inbrekers flink toegeslagen in de Oegstgeester Haaswijk. Tussen 00.15 en 06.00 uur werd in vier woningen ingebroken. Bij alle inbraken boorden de criminelen een gaatje naast het slot van de deur, waarna de vergrendeling kon worden geforceerd. “Gezien het aantal locaties, sluiten wij niet uit dat de inbrekers in meerdere tuinen zijn geweest waar mogelijk camera’s hangen”, zegt de wijkagent die mensen oproept om eventuele beelden met de politie te delen.

De inbraken vonden plaats in de Kleyn Proffijtlaan, Aldo van Eycklaan, Jo Vincentlaan en het Hella Haasseplantsoen. Bij sommige woningen zat de sleutel zelfs nog in het slot, waardoor die sleutel met een stuk ijzerdraad omgedraaid kon worden. Waar de sleutel niet in het slot zat, werd er gebruik gemaakt van een schroevendraaier om de zogenoemde raamboom omhoog te duwen. Of er buit is gemaakt bij de inbraken en waar die in dit geval uit bestaat, is niet bekend gemaakt.

De politie roept buurtbewoners met camerabeelden of mensen die getuigen zijn geweest van een van de inbraken op om contact op te nemen. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×