(Foto: Leiden Marathon).

Medaille Leiden Marathon in teken van Mayflower400 en Pilgrims

De medaille van de Leiden Marathon staat, net als de rest van de stad, dit jaar in het teken van de Pilgrims die precies 400 jaar geleden met de Mayflower400 naar Amerika voeren. Op de medaille is een afbeelding van het Leiden American Pilgrim Museum te zien. Ook zijn er twee Pilgrims afgebeeld. De dertigste editie van de Leiden Marathon vindt plaats op 9 en 10 mei.

De Pilgrims worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben vandaag de dag circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen, waaronder negen presidenten. Voordat zij Plymouth Colony stichtten, brachten zij twaalf jaar in Leiden door, vrij van religieuze vervolging door de Engelse kroon.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×