Incluzio en SOL grote winnaars van aanbesteding sociaal domein in Leiden; ook Libertas blijft actief

De gemeente Leiden heeft de aanbesteding Sterke Sociale Basis afgerond. De aanbesteding was in drie thema’s opgeknipt: Samen Opgroeien, Samen Meedoen en Basiskracht. De voorlopige winnaars van de aanbesteding zijn respectievelijk de Stichting SOL uit Rotterdam, Incluzio, de organisatie die sinds 2019 ook in Leiderdorp actief is, en Libertas Leiden. Eind februari worden de gunningen definitief. Verliezers hebben namelijk twintig dagen de tijd om bezwaar te maken.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over de uitkomst van de aanbesteding ‘Sterke Sociale Basis’.

Welke gevolgen de uitslag van de aanbesteding heeft voor de bestaande organisaties wordt de komende weken duidelijk. Ook het personeel van de verliezers gaat een onzekere tijd tegemoet. Of ze aan de slag kunnen bij een van de drie winnaars is niet zeker. De gemeente Leiden heeft in de aanbesteding wel een inspanningsverplichting voor de organisaties opgenomen om in te zetten op overname van geschikt personeel, maar garanties zijn er niet.

SOL is een welzijnsorganisatie die in Rotterdam het jongerenwerk organiseert. Dat gaan ze nu ook in Leiden doen. Incluzio wordt in Leiden de nieuwe organisatie waar onder andere alle buurthuizen gaan vallen. Die panden zijn van de gemeente Leiden waardoor de Huizen van de Buurt zoals ze nu heten zoveel mogelijk op dezelfde locaties blijven.

Het thema ‘basiskracht’ is in omvang de kleinste en blijft als enige in Leidse handen. Libertas heeft die aanbesteding als hoofdaannemer gewonnen binnen het samenwerkingsverband Buzz dat speciaal hiervoor is opgericht. Daarbinnen gaat Libertas samenwerken met organisaties als Radius Welzijn.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Sterke Sociale Basis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×