Jorrit Smit tijdens de uitreiking van de sportprijzen in Zoeterwoude op 31 januari van dit jaar. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude op weg naar Sportakkoord

Bewegen is gezond en daarom moet sporten in de meest brede zin van het woord zo goed mogelijk georganiseerd worden. Overal in Nederland. En dus ook in Zoeterwoude. Daar is sportformateur Jorrit Smit aan het werk om iedereen mee te krijgen en een lokaal sportakkoord op te stellen.

Smit is zelf sporter, woont in Zoeterwoude en helpt diverse gemeentes met het uitwerken van het Nationaal Sportakkoord naar een handzaam actieplan waarin bestaande initiatieven en aanbod versterkt en uitgebreid worden en zo nodig aangevuld met nieuwe plannen. “Ik praat met zoveel mogelijk mensen om idee├źn op te halen voor het Zoeterwoude Sportakkoord. Er is al best een goed aanbod, maar wellicht vergeten we toch wat groepen. Bijvoorbeeld jongeren vanaf 13 jaar. Aanstaande dinsdag, 11 februari, hebben we een bijeenkomst waar iedereen welkom is om verder te praten met elkaar. En we hopen die avond ook echt tot een actieplan te komen.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met sportformateur Jorrit Smit over het Zoeterwoude Sportakkoord.

Smit hoopt vooral dat er veel Zoeterwoudenaars komen meepraten over het sportakkoord. “We willen kijken waar behoefte aan is, wat we kunnen verbeteren aan het aanbod in Zoeterwoude en we kunnen natuurlijk ook kijken wat er verder in de regio gebeurt en hoe we daar op kunnen aansluiten. Wat mij betreft wat lokaal kan, moet je lokaal blijven doen, maar als je iets beter regionaal kunt aanbieden kun je daar ook naar kijken.”

De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur. Iedereen is welkom bij voetbalvereniging RKVV Meerburg. Adres: Hans Ecklplein 1, 2382 AZ, Zoeterwoude.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×