Zoeterwoude krijgt natuurvriendelijke zelfoogsttuin

6

Ondernemer Mariska Verhulst (Bij Mei) opent eind april een natuurvriendelijke zelfoogsttuin aan de Ommedijkseweg 10a in Zoeterwoude-Dorp. Het bedrijf werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Een tuinder teelt en verzorgt de gewassen op natuurvriendelijke wijze, deelnemers kunnen zelf wekelijks de groenten komen oogsten.

“We werken op basis van natuurlijke principes. Zo worden er geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt en wordt er gewerkt aan een gezonde bodem en duurzame, herstellende landbouw”, verklaart Verhulst haar initiatief. Met de zelfoogsttuin wil de tuinder de route van voedselproducent tot consument zo kort mogelijk houden.

Opbrengst
Voor een vaste seizoensbijdrage van 300 euro (één persoon) of 450 euro per gezin kunnen de deelnemers zo’n 28 weken oogsten in de tuin. “Je moet rekenen op gemiddeld vijf verschillende groenten per week. Dat zal aan het begin en eind van het seizoen wat minder en midden in het seizoen wat meer zijn”, aldus Verhulst. Naast de groentetuin heeft Verhulst ook plannen voor een gemeenschappelijke bloementuin.

Delen

6 reacties

    • is dus € 2 per maaltijd en dat is inderdaad iets duurder dan de super (ligt er ookm aan hoeveel je oogst/eet). Maar het is natuurlijk ook de leuk van het zelf oogsten, zeker met joge kinderen lijkt mij dit een leuk initiatief!

Laat een reactie achter

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline