Leids voetbaltalent beproeft kansen bij Ajax voor het grote werk

12

Plezier in het voetballen staat voorop en zijn ouders kijken er op toe dat hij eerst zijn school afmaakt, maar de vijftienjarige Diyae Jermoumi droomt stiekem al van een carrière in het buitenland. Zijn eerste stappen op het voetbalveld zette Diyae bij Lugdunum, maar op zijn achtste stonden de eerste scouts al aan de kant. “Dat deden ze wel heel netjes,” zegt vader Abdelhaq Jermoumi. “Het begon met wat extra uren komen meetrainen bij Sparta.”

Zelf was Diyae zich niet zo bewust van het feit dat hij erg goed kon voetballen en wat beter was dan al zijn vriendjes en schoolgenoten. “Ik lette daar niet zo op. Ik wilde gewoon lekker voetballen. Pas toen ik echt bij Sparta ging spelen viel het op.”Na een paar jaar Sparta volgde in de zomer van 2019 de overstap naar Ajax in het team onder 16 jaar.

Zijn vader Abdelhaq Jermoumi herinnert zich nog goed dat hij niet zozeer wilde weten of zijn kind een jongen of een meisje was maar of het wel een voetballer zou zijn. Het jongere broertje van Diyae trapt ook een aardig balletje en speelt inmiddels bij Sparta, de club waar Diyae ook begon, dus is er elke vrijdagavond overleg wie welke zoon wegbrengt. Abdelhaq: “Diyae brengen we altijd naar Ajax, ook als het team uitspeelt want ze gaan altijd samen met de spelersbus. Ik heb verder geen voorkeur voor een van de jongens.”

Eerst school afmaken en zorgen dat iedereen beide benen op de grond houdt, dat ziet Abdelhaq als zijn belangrijkste taak als ouder van jonge talenten. En verder veel boterhammen aanslepen en veel toejuichen langs de kant. “We hebben geen glazen bol, je kunt alleen je best doen en dan moet je nog maar afwachten of het echt lukt.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Diyae Jermoumi en zijn vader Abdelhaq Jermoumi.

De hele week wordt er getraind op het Ajax-complex, waar de jongens ook naar school gaan, huiswerk maken en eten. “Als ik thuis kom eet ik wel nog een keer. We zitten vaak met zes of zeven jongens in een klas. We zijn een echte vriendengroep. Ik zie ze niet als concurrenten. Op zaterdag hebben we wedstrijd en op zondag zijn we vrij. Dan maak ik huiswerk en ik ontmoet mijn Leidse vrienden.”

Het volgende doel is naast het behalen van het havo-diploma in het eerste elftal van Ajax terecht te komen en je dan in de kijker spelen bij een mooie club in het buitenland. Diyae hoopt zelf op Liverpool of Barcelona.

Delen

12 reacties

    • Hij zat in de F1 van Lugdunum en vanaf daar als 8 jarige al bij Sparta trainen. Dan was het zeker het kleutervoetbal bij Roodenburg?
     Niks mis mee, maar je kan dan niet zeggen dat Roodenburg een grote rol heeft gespeeld bij zijn ontwikkeling en dus niet relevant is om te noemen in dit artikel lijkt mij.
     Maar ja, ik ben ook geen voetbalkenner en heb geen enkele binding met Leidse voetbalclubs

 1. beste voetballers geniet van deze mooie tijd , die heb je dan alvast binnen.
  Daarna zie je wel hoe ver jullie komen. Dit heb je alvast binnen . Heel veel plezier , en ik ga duimen dat jullie je doel mogen bereiken

Laat een reactie achter

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline