Science071: Malaria is en blijft geschiedenis

Vandaag in Science071: Te gast in de studio is dr. Rachel Schats, die ons alles vertelt over haar onderzoek over malaria ten tijden van de middeleeuwen. Redacteur Hidde brengt ons weer op de hoogte van het laatste nieuws in de wereld van de wetenschap. Ook wordt de prangende wetenschapsvraag van de week beantwoord over de naamgeving van stormen. Tot slot hoorde je tijdens de uitzending toepasselijke weetjes over Valentijnsdag dat deze week plaatsvindt.

Osteoarcheoloog Dr. Rachel Schats vertelt alles over malaria in de middeleeuwen, 20ste eeuw, 21ste eeuw en laat ons weten of we ons zorgen moeten maken over de toekomst.

Het coronavirus kan je niet zijn ontgaan, dus om die reden vertelt redacteur Hidde over de ontdekking van een manier om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Daarnaast spreekt Hidde in het wetenschapsnieuws onder andere over de veelbelovende missie naar de zon.

Voor het eerst raasde een storm over Nederland met een eigen naam, storm Ciara. Ciara zorgde voor vertraagde vluchten, omgevallen bomen en beschadigde auto’s. Maar waarom krijgen stormen in Nederland vandaag de dag een naam? Deze vraag beantwoordt redactrice Anne in de wetenschapsvraag van de week!

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×