(Foto: Leiden Marketing).

Young Rembrandt Studio verwelkomt 50.000e bezoeker

De Young Rembrandt Studio aan de Langebrug 89 heeft gisteren de 50.000e bezoeker ontvangen. Het 17e eeuwse pandje is het voormalig atelier van leermeester Jacob van Swanenburg. Hier volgde Rembrandt zijn eerste teken-, schilder-, en etslessen. In 2018 opende Leiden Marketing hier de Young Rembrandt Studio.

Bezoekers krijgen er gratis een inkijkje in het leven van de Jonge Rembrandt. Met een 7 minuten durende ‘video mapping’ wordt kennis gemaakt met de Jonge Rembrandt en de sleutelfiguren in zijn leven. Na de opening in mei 2018 wist de Young Rembrandt Studio in de aanloop naar het Rembrandtjaar al ruim 10.000 bezoekers te trekken. In 2019 noteerde de studio maar liefst 37.000 bezoekers. Monique Moot, front office manager VVV Leiden: “We zijn er enorm trots op dat we zo veel bezoekers hebben mogen ontvangen. Zeker gezien het feit dat de Young Rembrandt Studio nog niet in de officiële bewegwijzering is opgenomen.”

Over de Young Rembrandt Studio
Het pandje aan de Langebrug werd twee jaar geleden door Centrummanagement Leiden en Leiden Marketing gehuurd om hier een deel van het Rembrandtverhaal te vertellen. Voor Leiden Marketing een versterking op de associatie van Leiden met de jonge Rembrandt en voor Centrummanagement Leiden de kans om ondernemers te laten profiteren van extra bezoekersactiviteit. De exploitatie van de Young Rembrandt Studio is in handen van VVV Leiden. Naast de ‘video mapping experience’ bevindt zich er ook een souvenirshop met Rembrandtproducten en wordt er informatie over de stad verstrekt. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op leiden.nl/jongerembrandt.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×