Leiden start met Ja-stickers voor ongeadresseerd reclamedrukwerk

Inwoners van Leiden die in de toekomst reclamefolders in de bus willen, moeten dat aan gaan geven met een Ja-sticker. Wie geen sticker plakt, krijgt voortaan alleen nog huis-aan-huisbladen en bewonersbrieven van de gemeente. Al het andere ongeadresseerde drukwerk mag dan niet meer worden bezorgd. Leiden kiest daarmee voor het zogenaamde ‘Amsterdamse model’.

De hoofdstad voerde de Ja-sticker per 1-1-2018 in en Leiden heeft even aangekeken hoe dat uitpakte. Procedures die werden aangespannen zijn door de gemeente Amsterdam gewonnen en dus staat de weg nu open voor het verder uitrollen van de maatregel die vooral papierverspilling tegen moet gaan.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Yvonne van Delft over het invoeren van een Ja-sticker voor wie wel reclame in de bus wil.

Voordat de maatregel wordt ingevoerd kan iedereen de komende zes weken een zienswijze indienen op de Leidse Afvalstoffenverordening 2020 waarin de nieuwe regel is opgenomen.

Duurzaamheid Leiden Politiek Ja-sticker


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×