(Foto's: Chris de Waard).

Deel Noorderkwartier Oost klimaatbestendig ingericht

De Anna Paulownastraat en de Julianastraat in de Leidse wijk Noorderkwartier Oost worden eind dit jaar opnieuw ingericht. Het 1,6 miljoen kostende project vormt de start van het klimaatadaptief maken van de wijk. Bij de herinrichting van de straten wordt zo’n 70 vierkante meter openbare ruimte vergroend, waardoor water beter kan weglopen bij harde regen. Ook blijft het dan koeler tijdens periodes van grote hitte. De werkzaamheden nemen naar verwachting een half jaar in beslag.

Chris de waard in gesprek met wethouder Ashley North over de maatregelen die genomen gaan worden om enkele straten klimaatadaptief te maken.

In de twee straten worden bomen bijgeplant en struiken aangeplant. Door de keuze van bomen en struikgewas moet de boel ook biodiverser worden. Verder worden boomspiegels groter en worden er vijf parkeerplaatsen opgeheven. Daarvoor in de plaats komen extra fietsparkeerplekken. Die krijgen bovendien waterdoorlatende bestrating, waar ook stoepplantjes kunnen groeien. De speciale bestrating gaat bovendien uitdroging van de ondergrond tegen en ook bodemdaling.

Ook bewoners zelf kunnen aan de slag met het vergroenen van hun straat. Bij de herinrichting wordt rekening gehouden met geveltuintjes.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×