Eerste Leids curlingkampioenschap in de Schaatshal

De Leidse Schaatshal en de Nederlandse Curling Bond organiseren een curlingtoernooi in Leiden. Dit “Eerste Leidse Open Curling Kampioenschap” vindt plaats op zondagmiddag 22 maart. Belangrijkste doel is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de curlingsport.

Het toernooi richt zich op mensen zonder een achtergrond in het curlen. Zij krijgen een laagdrempelige kans om te ervaren hoe de sport werkt, wat de regels zijn en wat voor technieken erbij komen kijken. Iedereen kan zich inschrijven, per team van vier of vijf personen of individueel. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via de website van de Schaatshal Leiden.

Curling is een sport waarbij twee teams tegen elkaar strijden om de meeste punten. Hiervoor moeten ze elk een aantal curlingstenen over het ijs naar een doel schuiven. Door het ijs voor of naast de steen te bezemen, kan de steen worden gestuurd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×