(Foto: Dunea).

Gemeente Leiderdorp adviseert loden waterleidingen te vervangen

De gemeente Leiderdorp adviseert de inwoners de nog aanwezige loden waterleidingen te vervangen. Hiermee neemt de gemeente de aanbeveling van de GGD over.

Waterleiding van lood zijn al sinds 1960 verboden. Uit loden waterleidingen kunnen hele kleine looddeeltjes loskomen en in het drinkwater terechtkomen. Ook bij nieuwe kranen en koppelstukken van nieuwe leidingen kan tijdelijk een kleine hoeveelheid lood in het water terechtkomen. Omdat lood ongezond is voor jonge kinderen, adviseert de GGD loden leidingen te vervangen.

In huizen die voor 1960 zijn gebouwd is de kans groot dat er nog loden leidingen zijn. Drinkwatermaatschappij Dunea legt in een film uit hoe bewoners zelf kunnen controleren of er loden leidingen aanwezig zijn.

Oasen, de drinkwatermaatschappij voor de levering van water in Leiderdorp raadt woningbezitters aan de loden leidingen te laten vervangen door een erkend installateur. Voor huurders geldt dat de verhuurder verantwoordelijk is om de loden leidingen te vervangen.

Leiderdorp Maatschappij Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×