(Foto: Gemeente Voorschoten).

Gemeente Voorschoten houdt 'flitspeiling' over het milieu

De gemeente Voorschoten houdt de komende tien dagen een ‘flitspeiling’ waarbij vragen over schone lucht en het klimaat worden voorgelegd aan de inwoners van Voorschoten. Iedereen kan de vragen invullen via www.voorschoten.nl/flitspeiling. De gemeente wil zo inventariseren wat de gemeente volgens de bewoners kan doen om het milieu te verbeteren.

Wethouder Monique Lamers hoopt met de antwoorden uit de peiling een goed beeld te krijgen of de gemeente op de goede weg is met het milieubeleidsplan: “Een aantal maatregelen zijn we als gemeente verplicht: zo moeten we ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit goed blijft en ook moeten we nadenken over hoe wij binnen de regio energie gaan besparen en opwekken.” De gemeente kan niet alle voorgestelde maatregelen uitvoeren en daarom moet de gemeenteraad binnenkort een keuze maken.

Lamers: “We vinden het belangrijk om Voorschotenaren te laten meedenken. Want bij een groene en schone gemeente is iedereen gebaat. Ik hoop echt dat er veel mensen meedoen. Jong en oud. Zodat we straks aan de gemeenteraad een plan kunnen voorleggen dat wordt gesteund door Voorschotenaren.”

Uitkomsten flitspeiling op website gemeente
Het invullen van de flitspeiling kost een paar minuten en is anoniem. Per huishouden kunnen meerdere personen de vragen beantwoorden. De vragen kunnen worden beantwoord tot en met 24 februari. De uitkomsten publiceert de gemeente na afloop op voorschoten.nl.

Duurzaamheid Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×