Interview met Patrick van der Velden bij Sleutelstad. (Foto: Robbert Beurse).

"Ik kon niet geloven dat Leiden te klein is om speeddates te organiseren"

Speeddates Leiden organiseert sinds 2015 regelmatig avonden waarop singles van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Wat klein begon, heeft langzaam maar zeker steeds meer succes, vertelt organisator Patrick van der Velden in de Avond van Sleutelstad. “Ik kon niet geloven dat Leiden niet groot genoeg is om speeddates te kunnen organiseren.”

“Vroeger, toen ik zelf nog vrijgezel was, heb ik ook wel eens gekeken naar speeddates in Leiden”, vertelt Van der Velden aan het begin van het interview. Hoewel er wel een aanbieder was, waren er veel problemen rondom aanmeldingen. Telkens werden de speeddates afgelast en dat zorgde ervoor dat Van der Velden zelf in actie kwam. “Ik dacht: kan ik het zelf niet opzetten? Ik kan niet geloven dat Leiden niet groot genoeg is om speeddates te kunnen organiseren.” Het begon als hobby, maar tegenwoordig lijken er steeds meer aanmeldingen te komen.

Speeddaten Leiden
Via de website kunnen mensen van allerlei verschillende leeftijdsgroepen, uiteenlopend van studenten tot senioren, zich aanmelden om mee te doen. Speeddaten Leiden organiseert speeddates van vier minuten per ronde. Voorheen duurden de speeddates vijf minuten, maar tegenwoordig is dat iets ingekort. “Vijf minuten was voor sommigen wat te lang, voor anderen was het te kort. Dat blijf je houden. Je gaat er een beetje mee spelen en uiteindelijk zit ik nu op vier minuutjes”, vertelt Van der Velden.


Kim van Niekerk in gesprek met organisator Patrick van der Velden

Na elke speeddateronde wisselen de deelnemers door naar de volgende plek. “Uiteindelijk krijgt je een formulier in handen waarin iedereen heeft aangegeven wie hij/zij leuk vindt, dus ‘ja’ of ‘nee’. Aan het einde verzamel ik die en als er matches zijn dan zorg ik ervoor dat mensen elkaars gegevens krijgen na het speeddaten.” Hij voegt er nog aan toe dat dit al heel wat matches heeft opgeleverd en dat er regelmatig relaties ontstaan door de speeddates.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Speeddaten Leiden. De eerstvolgende speeddates vinden plaats op maandag 2 maart. Meedoen kost 20 euro en is inclusief een welkomstdrankje.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×