(Foto: Rijkswaterstaat).

Trajectcontrole N11 pas eind 2020 'aan'

De trajectcontrole op de N11 tussen Zoeterwoude en Alphen aan den Rijn wordt pas eind dit jaar aangezet. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan onze mediapartner Omroep West laten weten.

Sinds vorige zomer staan er al nieuwe flitspalen langs de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude-Rijndijk. Volgens het OM worden de twintig nieuwe trajectcontroles op N-wegen vanaf komende maandag één voor één aangezet. “Daar is elke keer drie tot vier weken voor nodig”, vertelt de woordvoerder. “We kunnen de systemen niet tegelijk testen. Daarom is het een lange periode.” De N11 staat voorlopig als laatste gepland.

Direct effect
Dat de nieuw geplaatste flitspalen al langs de weg staan heeft ook voordelen, zegt het OM. “We zien meteen effect op de plekken waar de camera’s geplaatst zijn, ook al werken ze nog niet.” Op de N11 geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×