Borre Meskers (links met het blauwe pantser) in actie in Zweden tijdens de President's Cup. (Foto: Manon Dorsman).

Taekwondoka Borre Meskers haalt kwartfinale President's Cup in Zweden

In het Zweedse Helsingborg maakte Borre Meskers kans op directe kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen (YOG) die in 2022 in Dakar worden gehouden. Op het sterk bezette toernooi met maar liefst 2000 deelnemers wist Meskers de kwartfinale te halen. Helaas verloor de 16-jarige scholier uit Hazerswoude Rijndijk die wedstrijd. Deelname aan het YOG is daarmee nog niet gelukt, maar Meskers haalde wel zijn eerste punten binnen voor de wereldranglijst in Taekwondo.

Een maand geleden werd Borre Meskers Nederlands kampioen bij de junioren A tot 73 kg. Daarmee verdiende hij onder meer een ticket naar de President’s Cup in Zweden. In de kwartfinale verloor Meskers van de Russische Andrei Zagorulko die uiteindelijk vierde werd. De Russen waren duidelijk heer en meester in Zweden, alleen de Deense taekwondo wist zich op de derde plek ertussen te plaatsen.

Meskers was samen met zijn trainer Ronald de Tombe van Taekwondoschool de Tombe uit Hazerswoude Rijndijk afgereisd naar Zweden. Meskers combineert zijn taekwondo-ambities met een vwo-opleiding op het Leonardo College in Leiden. Na het Nederlands kampioenschap was Borre Meskers samen met Floor Versteeg en Monica Wink te gast in Sport071. Luister hier het interview terug.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×