Een deel van de Meerburgpolder zal worden bebouwd. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Bestemmingsplan Meerburgpolder Zuid vastgesteld

Het bestemmingsplan voor de Meerburgpolder Zuid in Zoeterwoude-Rijndijk is donderdagavond unaniem vastgesteld. De vaststelling geeft groen licht voor de bouw van in totaal 550 woningen, detailhandel en 500m2 leisure gebied naast de voetbalvelden van vv Meerburg. Met de komst van de woningen neemt de gemeente haar regionale verantwoordelijkheid; veel woningzoekenden uit de Leidse regio zullen in de Meerburgpolder een thuis vinden.


Robbert Beurse in gesprek met wethouder Ton de Gans over het bestemmingsplan voor de Meerburgpolder Zuid.

Supermarkt
Het plan maakt ook de komst van een grote supermarkt mogelijk. Bewoners van aangrenzende wijken Verde Vista (Zoeterwoude) en Roomburg vragen hier al langere tijd om. De locale buurtsupers Spar (Leiden) en MCD (Rijndijk) zien de toekomst door de komst van de grote supermarkt somber in.

Treinstation Meerburg
De goedkeuring van het bestemmingsplan Meerburgpolder Zuid zegt niets over de eventuele komst van een treinstation in het gebied. De provincie, die over een dergelijke aanpassing gaat, denkt hier al jaren over na. “We hebben brieven van de provincie hierover uit oktober 2017 en nog steeds zijn er geen concrete stappen gezet. Het wordt tijd om dit dossier nu eens op een goede manier af te ronden”, aldus wethouder Ton de Gans die belooft de kwestie te blijven aangeven bij gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Floor Vermeulen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×