Angel Daleman uiteraard op kop in de StarClass 6 op 21 februari. (Foto: Bellina Daleman).

Schaatsster Angel Daleman blijft winnen, ook bij shorttrack

De Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman wil graag winnen en tot nu toe gaat haar dat heel goed af. Afgelopen weekend was ze iedereen weer de baas op de shorttrackbaan in Groningen waar de StarClass 6 werd verreden. Drie afstanden, drie eerste plaatsen. De concurrentie strijdt meestal onderling voor het zilver. Komend weekend staat de Vikingrace op het programma, dat is dan weer langebaanschaatsen, want daar doet Angel het ook heel erg goed.

Vorig jaar won ze de Vikingrace, een allroundtoernooi voor de jongste schaatsers waar bijvoorbeeld de meisjes van 12 jaar over twee dagen drie keer een 500 meter rijden en een keer een 100 meter. Dit jaar rijdt Angel zeker weer voor de winst. Zo laat ze weten vanuit haar trainingskamp in Heerenveen. Daar traint ze deze week met haar shorttracktrainer Benny Bruggemans, niet al te fanatiek met het oog op de wedstrijden van het komend weekend, maar het eerste weekend van maart wacht dan weer het Nederlands kampioenschap shorttrack. Daar schaatst Angel in een hogere klasse en mikt ze zelf op een plek bij de eerste vijf. Maar ze gaat zeker haar best doen om ook eerste te worden. Voor Angel Daleman is het steeds wisselen van discipline niet lastig meer. “Ik ben het inmiddels wel gewend.”


Sport071-presentator Gerry van Bakel belde met Angel Daleman in Heerenveen voor een terugblik op de laatste wedstrijd in Groningen en een vooruitblik op de Vikingrace komend weekend.

Angel Daleman werd begin februari ook Nederlands kampioen bij de meisje pupillen A op de marathon. Met recht een multi-talent op de schaats te noemen. Ze schaatst al sinds ze drie jaar oud is en doet mee aan elke vorm van hardschaatsen: langebaan, shorttrack en marathon. En zoals ze in een eerder interview zei: “Op natuurijs schaatsen vind ik ook heel erg leuk, dat doe ik dan lekker met mijn familie.”

Leiderdorp Sport Angel Daleman Sport071-talent


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×