(Foto: NTR).

'Hier zijn de Van Rossems' in Leiden vanavond op tv

Maarten van Rossem, zus Sis en broer Vincent verkennen in een nieuwe serie ‘Hier zijn de Van Rossems’ weer een aantal steden. Vanavond zendt de NTR de aflevering uit waar het drietal op ontdekkingstocht gaat door Leiden. De Van Rossems vertellen over de steden die ze aandoen, waarbij Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als expert op het gebied van architectuur.

Leiden was in de Gouden Eeuw dankzij de lakenindustrie de een na grootste en belangrijkste stad van het land, na Amsterdam. Ondanks de neergang die zich daarna aandiende is van die grootsheid nog veel terug te vinden. De oudste universiteit van Nederland staat in Leiden en geeft de stad een voornaam karakter met het Academiegebouw, de Hortus Botanicus, de Oude Sterrewacht en de vele musea. Het Rijksmuseum van Oudheden, bijvoorbeeld, is befaamd om zijn verzameling Egyptische mummies, maar Sis kiest iets heel anders om aan haar broers over te vertellen, een enorme camee. Architectuur speelt ook een belangrijke rol in deze aflevering. Zo geven de Van Rossems hun ongezouten mening over de nieuwbouw van Museum De Lakenhal en zijn ze vol lof over de ontwikkeling van De Meelfabriek, industrieel erfgoed dat voor nieuw gebruik wordt ingericht.

De Leidse aflevering van ‘Hier zijn de Van Rossems’ wordt vanavond om 20.25 uur uitgezonden op NPO 2.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×