(Foto's: Regio15 en Reanne van Kleef).

Grootscheepse verkeerscontrole bij de Lammermarkt in Leiden

De politie en de douane zijn op het plein aan de Lammermarkt bezig met een grote verkeerscontrole. Motoragenten halen verkeersdeelnemers van de weg die worden onderworpen aan een uitgebreide verkeerscontrole. De controle is vanmiddag gestart en duurt naar verwachting tot 21.00 uur.

De Douane is aanwezig met een voertuig waarmee met röntgenstralen voertuigen gescand worden. Hiermee word onder andere gekeken naar verborgen ruimtes. Met behulp van dit speciale voertuig zijn inmiddels meerdere voertuigen gescand.

Door de politie zijn meerdere bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen. In ieder geval één automobilist is na een speekseltest aangehouden voor Art. 8 omdat hij mogelijk onder invloed van drugs zijn voertuig bestuurde. De man is overgebracht naar het politiebureau waar door een arts bloed zal worden afgenomen voor verder onderzoek.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×