Wethouder van Delft bracht vrijkaartjes voor de Lakenhal mee. "Dan kunnen jullie daar een mooie reportage maken." (Foto's/video: Chris de Waard)..

Cardea Music Radio officieel van start

Zo’n anderhalf jaar geleden begonnen vanuit de Zoeterwoudse wijk Zuidbuurt de uitzendingen van Radio Gemiva. Bewoners van Swetterhage maken sindsdien vanuit locatie de Zonnehoek van de Gemiva Zorg Groep wekelijks radioprogramma’s. Op woensdag live en de rest van de week worden de programma’s herhaald.

Het bleek een inspiratiebron voor enkele medewerkers van Cardea Jeugdorg uit Leiden. Afgelopen maanden werd druk gewerkt aan de bouw en inrichting van een radiostudio en donderdag gingen de uitzendingen officieel van start via www.cardeamusicradio.nl. Als eerste werd de Leidse wethouder Yvonne van Delft in de uitzending gehaald voor een openingsinterview.

Chris de Waard ging naar de opening en maakte een radioreportage over de radio.

Cardea Music Radio is een initiatief van Cardea Jeugdzorg. Cardea biedt behandeling voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar die het binnen het onderwijs niet redden door hun complexe problematiek. Met gerichte en intensieve behandeling op maat worden jongeren geholpen bij het krijgen van toekomstperspectief. Daarnaast worden zij begeleid naar een passende opleiding, werk of andere dagbesteding. 

x

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×