LSG IntelliMagic in actie tegen Kennemer Combinatie (Foto: ingezonden).

Leidse schakers gaan voor kwalificatie Europacup na winst

De Leidse schakers van LSG IntelliMagic hebben zaterdag met 7-3 gewonnen van de Kennemer Combinatie uit Haarlem. De regerend landskampioen kan prolongatie van de landstitel inmiddels vergeten, maar kwalificatie voor de Europacup is door de winstpartij wel weer binnen handbereik.

In de laatste minuten van de wedstrijd tegen Kennemer Combinatie werd gewonnen van grootmeester Wouter Spoelman, waarna de winst duidelijk was. Spoelman is naast schaakgrootmeester ook huisarts in opleiding in Leiden. Studiegenoten kwamen hem met spandoeken aanmoedigen, hetgeen in de schaakwereld zeer ongebruikelijk is.


De studiegenoten legden hun aanmoedigingsactie vast.

“We hebben vooral in laatste vier borden toegeslagen; vier keer gewonnen dus vier punten. De kracht van LSG zit hem in het feit dat we in de breedte erg sterk zijn. Bij meeste teams zitten er bij lagere borden zwakkere spelers, bij LSG niet”, verklaarde enthousiaste playing teamcaptain Edwin van Haastert.

De afgelopen twee seizoenen werd het team van LSG landkampioen. Dit jaar gaat het minder goed en verloren ze geregeld. “Aan het eind van de wedstrijd stond het vaak gelijk, maar door pech viel de eindbeslissing geregeld in ons nadeel uit”, aldus Van Haastert. Ondanks de winst zit prolongatie van de landstitel er dit seizoen niet in. “Maar als het LSG IntelliMagic lukt om aan het eind van het seizoen bij de eerste vijf te eindigen dan doen we wel mee aan de Europacup”.

LSG IntelliMagic staat nu zevende met twee punten achterstand op de nummer vijf. Er worden nog drie speelronden afgewerkt.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×