Eric Krijgsman in de studio van Sleutelstad. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Eric Krijgsman terug in Leidse gemeenteraad: "Samenwerking in regio vlottrekken"

Na twee jaar afwezigheid keert Eric Krijgsman (D66) binnenkort weer terug in de Leidse gemeenteraad. Hij volgt Lodi van Brussel op, die zijn zetel ter beschikking stelt en meer tijd aan zijn gezin gaat besteden. Krijgsman was eerder al vijf jaar raadslid voor D66, maar greep bij de afgelopen verkiezingen net naast een zetel. “Het kriebelde nu wel weer erg om met de stad en de regio aan de slag te gaan”, zegt hij in Politiek071.

Van 2013 tot 2018 hield Krijgsman zich als raadslid onder meer bezig met bereikbaarheid en regionale samenwerking. Hoewel hij die thema’s de afgelopen twee jaar maar oppervlakkig heeft gevolgd, valt het hem wel op dat de regionale samenwerking niet verder is versterkt. “Ik heb gemerkt dat de gemeenteraden en colleges na de afgelopen verkiezingen weer wat afstand van elkaar hebben genomen”, is zijn conclusie. “Ik hoop dat ik de samenwerking met de buurgemeentes weer wat vlot kan trekken”, zegt hij over de thema’s waar hij de komende twee jaar mee aan de slag wil.


Politiek071-presentator IJsbrand Terpstra in gesprek met het aanstaande D66-raadslid Eric Krijgsman

Met welke specifieke onderwerpen Krijgsman aan de slag gaat, weet hij overigens nog niet. Dat moet nog besproken worden met zijn partijgenoten. “Maar ik zou het ook leuk vinden om me op andere thema’s te gaan verdiepen dan dat ik in de vorige periode heb gedaan.” Ook vindt hij het belangrijk om te kijken hoe er in de gemeenteraad wordt samengewerkt tussen oppositie- en coalitiepartijen. “We zitten nu in een wat lastigere periode waarin er minder geld beschikbaar is. Dan zie je dat de coalitie haar programma wil uitvoeren en dat dat tot strubbelingen leidt, daar moeten we proberen van los te komen.”

Krijgsman wordt op donderdag 2 april geïnstalleerd als raadslid voor D66 in Leiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×