(Archieffoto: Chris de Waard).

Eerste coronabesmetting in Leiden: kindje van tien in thuisisolatie

Een kindje van tien uit Leiden is besmet met het nieuwe coronavirus. Een eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. Een tweede onderzoek heeft dit bevestigd. Het kind heeft na terugkomst uit Noord-Italië klachten ontwikkeld. Het patiëntje verblijft met de ouders op het huisadres in thuisisolatie apart van de rest van het gezin.

De gemeente Leiden laat weten dat het al wat beter gaat met het kind. “Dat heeft burgemeester Lenferink te horen gekregen.” Tijdens de besmettelijke periode is het kind niet naar school of de buitenschoolse opvang gegaan.

De GGD Hollands Midden is gestart met het in kaart brengen van de contacten van het kind.

Ook twee patiënten in Noordwijk
Gisteren werd bekend dat ook twee inwoners van Noordwijk het virus hebben opgelopen. Ook zij waren in Noord-Italië geweest.

Leiden Maatschappij Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×