Naast De Parelvissers komen twee gebouwen met in totaal tachtig tot honderd sociale huurwoningen. Ook twee scoutinggroepen krijgen er een nieuw onderkomen.

Ons Doel bouwt tachtig tot honderd sociale huurwoningen aan Bizetpad

Een aantal leegstaande schoolgebouwtjes naast woonzorgcentrum de Parelvissers aan het Bizetpad in Leiden Zuidwest wordt gesloopt om plaats te maken voor een complex met tachtig tot honderd sociale huurwoningen. Een vijfde van de woningen wordt bestemd voor speciale doelgroepen. In dit geval gaat het om mensen met een verstandelijke beperking.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Spijker over de nieuwbouw aan het Bizetpad.

Scouting
Naast woningen wordt in het project ook de definitieve huisvesting geregeld voor twee scoutingverenigingen. De Waingunga Zeeverkenners krijgen er een nieuwe vaste plek, nadat ze eerder weg moesten van de locatie naast de Haagse Schouwbrug waar ook woningen worden gebouwd. Ook Jeugdvereniging de Marnix Groep krijgt er een nieuw onderkomen. Het gebouw voor de scoutinggroepen komt als een paviljoen tussen de nieuwbouw en de Parelvissers, in een pleinachtige ruimte.

Zijdekwartier Architecten
Het Leidse architectenbureau Zijdekwartier werkt samen met Ons Doel aan de plannen voor de woningen. Het moet een prettig, groen en inclusief woonbuurtje worden waar mensen elkaar op makkelijk kunnen ontmoeten. Om dat te bereiken komen de onderste woningen direct aan twee binnenhoven. Dus niet een paar meter boven het maaiveld zoals zo vaak bij de flatgebouwen in de omgeving. De woningen worden zo georiënteerd dat zoveel mogelijk bewoners vanuit hun huis zicht hebben richting de Vliet en het groene landschap aan de rand van de stad.

De twee woongebouwen krijgen verschillende woningtypes die worden verspreid over de gebouwen. Daardoor ontstaan op elke verdieping een mix aan woningen. De woningen voor bijzondere doelgroepen zijn ook verspreid gesitueerd tussen de overige woningen waardoor de cliënten een zo normaal mogelijk thuis krijgen.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×