De Leidse Rederij had de boot waarmee Roel van den Berg naar zijn laatste rustplaats werd gebracht voor deze bijzondere gelegenheid omgedoopt tot de 'Vaarwel'. (Foto: Yentl America).

Herdenkingsdienst Roel van den Berg vandaag in besloten kring

Vele honderden mensen hadden vanmorgen in de Pieterskerk de herdenkingsdienst bij willen wonen van de vorige week overleden Roel van den Berg. De oud-bankier was geliefd in de stad en veel mensen hadden zich daarom aangemeld. Door de maatregelen rond het coronavirus was het aantal mensen dat de dienst bij kon wonen in eerste instantie teruggebracht tot twee keer honderd.

Omdat de Pieterskerk kan segmenteren leek dat even een haalbaar aantal, maar na de strenge maatregelen die het kabinet gisteren aankondigde, kon ook dat niet meer. “In overleg met de familie heb ik moeten besluiten om alleen naasten toe te laten”, vertelt directeur-bestuurder Frieke Hurkmans van de Pieterskerk vanavond na een bewogen dag. Van den Berg was lange tijd als penningmeester aan de kerk verbonden. De bijeenkomst kon uiteindelijk door een kleine veertig familieleden worden bijgewoond.

(Foto’s: Lex van Iterson).

Na de dienst in de Pieterskerk werd de stijlvolle witte kist met het lichaam van Van den Berg door Leiden gevaren. Na die ereronde vond bij begraafplaats Zijlpoort de uitvaart plaats.

Stuur je coronavragen en tips naar Sleutelstad!
Sleutelstad zendt vanaf 16 maart twee keer per dag een live nieuwsuitzending uit met actuele informatie over corona en de gevolgen van de maatregelen in de Leidse regio. Heb je zelf een vraag over iets dat met het coronavirus en de Leidse regio te maken heeft waar je het antwoord niet op kunt vinden? Of heb je een interessante tip? Stuur je reactie naar corona@sleutelstad.nl of telefonisch via whatsapp op 06-16811160. Je kunt een vraag ook insturen als audio-opname, dan wordt hij mogelijk op de radio uitgezonden. De uitzendingen zijn iedere dag te beluisteren tussen 13.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur via 107.5 FM, 102.4 op de kabel en online via sleutelstad.nl/player.

Leiden Maatschappij roelvandenberg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×