Roel van den Berg (rechts) in 2018 bij de oplevering van appartementencomplex De Verleyding van de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren waar hij penningmeester was. (Foto: Chris de Waard).

Leidenaar Roel van den Berg overleden

Roel van den Berg is zondag overleden aan de gevolgen van kanker. De voor velen bekende Leidenaar is 67 jaar geworden. Komende maandag, 16 maart, wordt er in de Pieterskerk een herdenkingsdienst voor Van den Berg gehouden. Roel van den Berg was onder meer vele jaren penningmeester van de Pieterskerk en wist als bestuurslid veel geld binnen te halen voor de kostbare restauraties.

Roel van den Berg was in zijn werkzame leven directeur bij de ING Bank in deze regio. Daarnaast was hij actief bij tal van organisaties in de stad. Daarom werd hij eind 2017 al onderscheiden door de gemeente Leiden die hem de Gouden Speld van de stad toekende vanwege zijn grote inzet voor Leiden. “Roel is een ware ambassadeur van de gemeente”, zei loco-burgemeester Robert Strijk bij die gelegenheid. Van den Berg was toen al ziek. Hij kreeg de speld daarom thuis overhandigd.

Sinds 1993 was Roel van den Berg penningmeester van de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren en vanaf 2009 bij de Stichting Sieboldhuis Leiden. Ook voor de Vereniging voor Ondernemingen in Leiden was hij van 1998 tot 2006 als penningmeester actief en hij was voorzitter van de commissie die de fusie met de MKB Leiden moest voorbereiden. Verder was hij penningmeester van de Heerensociƫteit Amicitia en ook daar begeleidde hij de grote restauratie.

Roel van den Berg bracht partijen bij elkaar. Dat deed hij vanaf 2006 ook als voorzitter van de Rijn en Duin Onroerend Goed Vereniging en als voorzitter van de stichting Werk en Onderneming die startende ondernemers aan betaalbare bedrijfsruimte helpt. Daarnaast was hij actief om het complex Haagweg 4 geschikt te maken als bedrijfsverzamelgebouw voor kunstenaars en creatieve geesten, die moeilijk aan atelier ruimten kunnen komen.

Leiden Maatschappij roelvandenberg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×