Diana Lepelaar in haar Leidse Lente. (Foto: Gerry van Bakel).

Leidse Lente vraagt klanten om vouchers te kopen als overbrugging

Ook Galerie Café Leidse Lente aan de Haagweg is de komende weken dicht. Om de teruglopende inkomsten een beetje op te vangen heeft Diana Lepelaar een voucher-actie op touw gezet. Wie nu 25 euro uitgeeft, kan straks een keer lekker komen eten met een gratis drankje erbij. “Alle beetjes helpen”, zegt Diana Lepelaar. “Ik heb inmiddels al 125 vouchers verkocht.”

Lepelaar wil met haar voucher mensen overhalen de tafels in haar Galerie Café alvast virtueel te bezetten en als alles achter de rug is, aan te schuiven voor een diner. De coronacrisis heeft ook voor de Leidse Lente verstrekkende gevolgen. “Ik heb een heel fijn team van 28 mensen die bij me werken. Het is een hele onzekere tijd. Ik heb mijn acht vaste medewerkers in de deeltijd-ww gezet en al mijn nul-urencontracten heb ik moeten laten gaan. Die hebben wel gezegd als het straks weer kan, komen we allemaal terug. ”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Diana Lepelaar, eigenaresse van Leidse Lente.

Lepelaar raadt mede-ondernemers aan een soortgelijke actie op te zetten. “Wij kunnen geen eten bezorgen aan huis, dan moet ik eerst weer meer uitgaven doen. Dat is voor mij geen optie. Dus heb ik deze voucher-actie gestart. Nu betalen, later genieten.” De vouchers zijn te vinden op de Facebookpagina van de Leidse Lente.

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×