Leidenaar Rogier van der Sande is voorzitter van de Unie van Waterschappen. (Foto: Emile van Aelst).

Ook waterschappen zetten invordering van belastingen stil

Met een uitgebreid pakket aan maatregelen gaan ook de waterschappen ondernemers tegemoet komen tijdens de coronacrisis. Als ondernemers de waterschapsbelastingen niet kunnen betalen vanwege de crisis, krijgen ze drie tot zes maanden uitstel. Verschillende waterschappen zetten bovendien de invordering van belastingen helemaal stil en betalen facturen ruim voor de vervaldatum.

Leidenaar Rogier van der Sande is voorzitter van de Unie van Waterschappen. “Ondernemers verdienen onze steun in deze moeilijke tijd. Ook omdat veel ondernemers van groot belang zijn voor de uitvoering van de cruciale taken van de waterschappen: waterveiligheid, voldoende water en het zuiveren van water”.

Naast uitstel van betaling van waterschapsbelasting en het sneller betalen van rekeningen door de waterschappen noemt Van der Sande het zoveel mogelijk door laten gaan van werkzaamheden heel belangrijk. “Waterschappen voelen zich medeverantwoordelijk voor de continuïteit in de sector grond-, weg en waterbouw die eerder al hard is geraakt door maatregelen rond PFAS en stikstof.”

Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland is vooral blij dat er zo snel afspraken gemaakt konden worden. Niet alleen met de waterschappen, maar bijvoorbeeld ook met banken en pensioenfondsen. “Voor een mkb’er met een hotel gaat het bij het waterschap al gauw om 800 euro waterschapsbelasting en elke euro telt nu in de crisis.”

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×