De coronacrisis houdt steeds meer mensen in de greep. (Foto: Rob van Dullemen).

Aantal positief geteste coronapatiënten Leidse regio met één gestegen

Er is in de Leidse regio het afgelopen etmaal één patiënt bijgekomen die positief is getest op het coronavirus. Het gaat om een inwoner uit Voorschoten. Dat blijkt uit de gegevens die het RIVM vanmiddag bekend maakte op basis van aangeleverde informatie van de GGD Hollands Midden.

In Leiden zijn zestien gevallen vastgesteld, in Leiderdorp twee en in Oegstgeest zeven. Voorschoten telde tot gisteren ook twee bewezen coronabesmettingen. Daar is er afgelopen etmaal één bijgekomen. In Zoeterwoude staat de teller nog steeds op nul.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt vermoedelijk hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×