De Oranjevereniging Oegstgeest schuift alle activiteiten van dit jaar door naar 2021. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra).

Oranjevereniging Oegstgeest schrapt alle evenementen

De Oranjevereniging Oegstgeest schuift het hele feestprogramma voor Koningsdag, de herdenkingen rondom 4 mei en de activiteiten rondom 5 mei een jaar door. Dat heeft het bestuur gisteren besloten naar aanleiding van de nieuwe anticoronamaatregelen.

“Ons kabinet is duidelijk geweest en natuurlijk zagen we dat al een beetje aankomen”, zegt voorzitter Linda van der Zon – Bronsgeest met iets van spijt in haar stem: “De organisatie voor Koningsdag en 4- en 5 mei stond. Het programma boekje was inmiddels op de website geplaatst. Het ook echt laten drukken hadden we al even uitgesteld.” De Oranjevereniging heeft ondanks de vele uren die al in de voorbereiding zitten begrip voor de maatregel. “Het is even niet anders.”

De Oranjevereniging denkt niet dat het verplaatsen van een deel van het programma naar een later tijdstip echt een optie is. Bronsgeest: “Wij realiseren ons dat anderen ook van alles willen organiseren in het najaar. Bovendien is het nog maar de vraag of er dan voldoende overheidsdiensten van politie- en hulpdiensten beschikbaar zijn. Zij zijn immers nu al wekenlang vele uren per dag ingezet.”

Cultuur Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×